No Widget Added

Please add some widget in Offcanvs Sidebar

Shopping cart

Certifikácia ArchiMate Foundation

Domovská stránka » Certifikácia ArchiMate Foundation

O certifikácii

Po úspešnom ukončení kurzu môže účastník absolvovať medzinárodne uznávanú certifikačnú skúšku ArchiMate, ktorá je na základe podmienok a pravidiel The Open Group.

Ako absolvent nášho kurzu máte možnosť vykonať túto skúšku v priestoroch nášho certifikačného strediska v Žiline alebo Bratislave. Je ponúkaná aj možnosť objednať si kurz bez certifikačnej skúšky (t. j. len príprava). Pre ďalšiu certifikáciu je, avšak potrebný Foundation level, ktorý je podmienkou pre rozšírenie kompetencií na úroveň Practitioner.

Certifikačná skúška

Prihlásenie na skúšku a zrušenie 

  • Na skúšku sa prihlasuje minimálne 2 dni pred jej konaním prostredníctvom on-line registrácie.

On-line registrácia 

  • Na skúšku od Pearson VUE sa registrujete sami pomocou informácií na webovej adrese https://home.pearsonvue.com/Test-takers.aspx
  • Do políčka Ready,set,test zadáte: The Open Group
  • Na stránke si vytvoríte konto Create account (aktivácia konta trvá 24.hod.)
  • Vyberáte typ skúšky resp. testu, o ktorý máte záujem (OGEA-031: ArchiMate 3 Part 1)
  • Ďalšie kroky vykonajte podľa inštrukcií
  • Pri on-line registrácii je platba realizovaná platobnou kartou, po zaplatení vám do e-mailu príde potvrdenie o zaplatení

Na skúšku si treba priniesť

  • 2 doklady totožnosti s fotografiou a podpisom (občiansky preukaz, pas, vodičský preukaz).
  • Materiály podľa informácií od poskytovateľa (registračný e-mail).

Podmienky pre zrušenie alebo presunutie termínu skúšky

  • Viac údajov o možnosti presunutia či storna získate priamo od certifikačnej autority v pozvánke, ktorá vám príde do e-mailu po úspešnej registrácii. Väčšina poskytovateľov umožňuje zrušenie alebo preloženie najneskôr 24 hodín pre jej konaním.

Možnosti platby za certifikačnú skúšku:

  • Vo vlastnej réžii – platbu za certifikačnú skúšku vykonáte cez rezervačný formulár (pri registrácií na skúšku) vašou súkromnou alebo firemnou platobnou kartou vo výške 360,00 USD.
  • Prostredníctvom našej spoločnosti len v prípade, ak ste u nás absolvovali kurz – platba za certifikačnú skúšku môže byť na základe vzájomnej dohody zrealizovaná našou spoločnosťou. Pokiaľ máte záujem o túto možnosť nás prosím kontaktujte pred registráciou na skúšku.
    Následne vám bude vystavená faktúra, ktorá bude obsahovať:

    • cenu certifikačnej skúšky v eurách po prepočte aktuálnym kurzom,
    • 20 % DPH,
    • 20 eur poplatok za zúčtovanie kurzového rozdielu.
Čo je cieľom certifikácie ArchiMate 3 Foundation?

Cieľom certifikácie je potvrdiť, že kandidát získal znalosti o terminológii, štruktúre a základných pojmoch modelovacieho jazyka ArchiMate. Ciele vzdelávania na tejto úrovni sa zameriavajú na znalosti a porozumenie.

Pre získanie certifikátu z ArchiMate je vhodné najskôr absolvovať prípravný kurz ArchiMate 3.2 Foundation. Náplň kurzu zodpovedá obsahu certifikačnej skúšky a pripraví uchádzača na jej úspešné zloženie. Skúška prebieha na počítači v anglickom jazyku formou testu s výberom správnych odpovedí.

Certifikačná skúška ArchiMate prebieha 75 minút formou testu so 40 otázkami, pričom je potrebné získať minimálne 24 správnych odpovedí (čo predstavuje 60 %) pre úspešné absolvovanie skúšky. Test je v anglickom jazyku.

Každá skúška overuje získané odborné vedomosti a znalosti, ktoré je možné získať absolvovaním kurzu ArchiMate. Skúšky sú podľa podmienok a pravidiel The Open Group.

Najmä pre osoby, ktoré potrebujú základné znalosti v oblasti modelovacieho jazyka ArchiMate. Napríklad odborníci, ktorí pracujú na pozíciách spojených s modelovaním podnikovej architektúry a potrebujú lepšie porozumieť artefaktom architektúry vytvorených pomocou ArchiMate. Vo všeobecnosti ide o ľudí, ktorí chcú získať uznávaný certifikát, ako podklad na preukázanie svojich znalostí v modelovacom jazyku ArchiMate.

$360,00

Informácie

Chcem absolvovať kurz!

Kontaktujte nás

Nie ste si istý výberom správneho kurzu či certifikácie? Neváhajte nás kontaktovať, radi zodpovieme všetky vaše otázky.