No Widget Added

Please add some widget in Offcanvs Sidebar

Shopping cart

Certifikácia TOGAF Combined

Domovská stránka » Certifikácia TOGAF Combined

O certifikácii

Táto skúška je alternatívou pre účastníka, ak chce vykonať obe skúšky naraz, namiesto absolvovania dvoch skúšok, respektíve chce priamo získať úroveň Practitioner. Cenovo je výhodnejšia, ale pre vydanie certifikátu je potrebné úspešne absolvovať obe úrovne.  

Certifikačná skúška

Prihlásenie na skúšku a zrušenie  

  • Na skúšku sa prihlasuje minimálne 2 dni pred jej konaním prostredníctvom on-line registrácie.  

On-line registrácia  

  • Na skúšku od Pearson VUE sa registrujete sami pomocou informácií na webovej adrese https://home.pearsonvue.com/Test-takers.aspx   
  • Do políčka Ready,set,test zadáte: The Open Group  
  • Na stránke si vytvoríte konto Create account (aktivácia konta trvá 24.hod.)  
  • Vyberáte typ skúšky resp. testu, o ktorý máte záujem (OGEA-103:TOGAF Enterprise Architecture Combined Part1 and Part2) 
  • Ďalšie kroky vykonajte podľa inštrukcií   
  • Pri on-line registrácii je platba realizovaná platobnou kartou, po zaplatení vám do e-mailu príde potvrdenie o zaplatení  

Na skúšku si treba priniesť 

  • 2 doklady totožnosti s fotografiou a podpisom (občiansky preukaz, pas, vodičský preukaz).  
  • Materiály podľa informácií od poskytovateľa (registračný e-mail).  

Podmienky pre zrušenie alebo presunutie termínu skúšky 

  • Viac údajov o možnosti presunutia či storna získate priamo od certifikačnej autority v pozvánke, ktorá vám príde do e-mailu po úspešnej registrácii. Väčšina poskytovateľov umožňuje zrušenie alebo preloženie najneskôr 24 hodín pre jej konaním.   

Možnosti platby za certifikačnú skúšku:

  • Vo vlastnej réžii – platbu za certifikačnú skúšku vykonáte cez rezervačný formulár (pri registrácií na skúšku) vašou súkromnou alebo firemnou platobnou kartou vo výške 595,00 USD.
  • Prostredníctvom našej spoločnosti len v prípade, ak ste u nás absolvovali kurz – platba za certifikačnú skúšku môže byť na základe vzájomnej dohody zrealizovaná našou spoločnosťou. Pokiaľ máte záujem o túto možnosť nás prosím kontaktujte pred registráciou na skúšku.
    Následne vám bude vystavená faktúra, ktorá bude obsahovať:

    • cenu certifikačnej skúšky v eurách po prepočte aktuálnym kurzom,
    • 20 % DPH,
    • 20 eur poplatok za zúčtovanie kurzového rozdielu.
Prečo by som mal absolvovať túto verziu certifikačnej skúšky?

Výhodou je absolvovanie oboch skúšok naraz, respektíve hneď za sebou. Ďalším pozitívom je, že táto kombinovaná ponuka je cenovo výhodnejšia. Avšak pozor, pre získanie certifikátu je potrebné, aby absolvent úspešne zložil obidve skúšky.

Keďže sa skladá z dvoch častí, pričom úspešné zvládnutie sa hodnotí na základe spomínaných skúšok TOGAF Enterprise Architecture Part 1 a Part 2. Priebeh jednotlivých častí nájdete v časti Certifikácie pre každú časť osobite.

Pre získanie celkového počtu bodov, z ktorých sa vyhodnocuje splnenie certifikácie je potrebné úspešne absolvovať obe časti skúšky. Ak neuspejete v jednej z dvoch častí, certifikát Vám nebude udelený. Avšak pri opakovaní skúšky stačí absolvovať už len časť, v ktorej ste neboli úspešný.

Certifikácia z TOGAF Enterprise Architecture Part 1 and Part 2 je potvrdenie, že držiteľ certifikátu je užívateľ podnikovej architektúry na úrovni Practitioner (Part 2). Držiteľ certifikátu preukazuje, že je odborníkom, ktorý sa zameriava na vývoj, údržbu a používanie Enterprise Architecture podľa TOGAF.

Áno, ak máte certifikát z TOGAF 9 môžete ísť na certifikačnú skúšku z TOGAF Enterprise Architecture Part 1 and Part 2. Certifikácia TOGAF 9 po vydaní 10. verzie nestratila svoju hodnotu a stále je v rámci trhu práce veľmi žiadaná. Certifikácie z TOGAF 9 sú uznávané ako predpoklad pre absolvovanie najnovších certifikácií TOGAF Enterprise Architecture. Prosíme, berte v úvahu, že 10. edícia je aktualizovaná o nové témy, ktoré neboli pokryté v TOGAF 9.

Ak sa rozhodnete neabsolvovať prípravné kurzy, odporúčame si preštudovať aktuálnu verziu TOGAF Enterprise Architecture, aby ste boli pripravený na certifikačnú skúšku.

TOGAF Combined

$595,00

Informácie

Chcem absolvovať kurz!

Kontaktujte nás

Nie ste si istý výberom správneho kurzu či certifikácie? Neváhajte nás kontaktovať, radi zodpovieme všetky vaše otázky.