No Widget Added

Please add some widget in Offcanvs Sidebar

Shopping cart

Príspevok na vzdelávanie zamestnancov do 150 000 €

Príspevok na vzdelávanie zamestnancov do 150 000 €

Obsah článku

Podpora rozvoja zručností zamestnancov

Je národný projekt, pričom hlavným cieľom je podporiť vzdelávanie interných zamestnancov zamestnávateľa, ktoré bude súvisieť najmä so vznikom nových pracovných miest alebo udržaním si už existujúcich miest v danej spoločnosti.

Tento projekt je reakciou na častokrát podpriemerné zručnosti zamestnancov a potrebu ich neustáleho zvyšovania, zlepšovania či nadobúdania nových. Každý zamestnávateľ môže usúdiť, že jeho zamestnanci z dôvodu špecifickej náplne práce potrebujú nadobudnúť jedinečné zručnosti a môže sa tak uchádzať o príspevok.

Ako sa môžete ako zamestnávateľ zapojiť do projektu? V prvom rade musíte byť oprávneným žiadateľom o poskytnutie príspevku v rámci projektu, t. z. byť zamestnávateľom v zmysle § 3 zákona o službách zamestnanosti.

Vzdelaní môžu byť všetci zamestnanci vašej spoločnosti, ktorí sú ku dňu podania žiadosti o poskytnutie príspevku na vzdelávanie zamestnancov v pracovnom pomere alebo obdobnom pracovnom vzťahu. Pozor, príspevok nie je možné poskytnúť na zamestnanca, ktorý je zamestnaný na základe dohody o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru (napríklad dohoda o vykonaní práci, dohoda o brigádnickej práci študentov a pod.).

Podporované je vzdelávanie z oblasti IT a počítačových kompetencii. Preto všetky kurzy z našej ponuky sú vhodné na uchádzanie sa o finančný príspevok prostredníctvom projektu Podpora rozvoja zručností zamestnancov.

Vzdelávanie môže byť teoretická alebo praktická príprava, pomocou ktorej zamestnanec nadobudne nové odborné zručnosti, vedomosti alebo schopnosti a zabezpečia mu tak udržanie či ďalšie uplatnenie v rámci pracovného zamerania.

Forma realizácie vzdelávania musí byť výlučne prezenčnázrealizovaná na území Slovenskej republiky. Najneskorší dátum ukončenia vzdelávania je 31. 10. 2024. Príspevok pre jedného zamestnávateľa je v maximálnej hodnote 150 000 €. Podať môžete iba jednu žiadosť, ktorá musí obsahovať všetky vzdelávania, o ktoré máte záujem.

Ak vás zaujal niektorý z našich kurzov, neváhajte nás kontaktovať pre viac informácii na academy@brainit.sk. Sme tu pre vás, ak máte záujem podporiť vzdelanie svojich pracovníkov a získať pre nich kurzy zadarmo. Tešíme sa na prípadnú spoluprácu.